Nelke Willems
˚ Kindertherapeut / Kindercounsellor
˚ Pedagogisch gezinsbegeleidster
˚ Trainer psychosociale weerbaarheid
˚ Trainer denkvaardigheden

Gecertificeerd KIES coach sinds 2022

Gecertificeerd ACT4life therapeut

Na mijn opleiding HBO-SPH bied ik sinds 1988 coaching en begeleid ik kinderen (jongeren), die dreigen vast te lopen in hun ontwikkeling. Ook ondersteun ik hun ouders en leerkrachten bij opvoedingsvragen. Daarbij geef ik al jaren trainingen in groepen op het gebied van weerbaarheid, sociale vaardigheden en leren denken/leren leren. In 2011 heb ik mijn Post-HBO studie Kinder- en Jeugdtherapie afgerond.

Mijn benadering is praktisch en mediërend, mijn stijl is empathisch en verbindend. Uiteindelijk gaat het om het versterken van kinderen en hun ouders in hun onderling contact en het bouwen aan beider zelfvertrouwen. Mijn doel binnen de kindertherapie en in de weerbaarheid trainingen is: Activerend en motiverend op zoek naar de kwaliteiten die een kind in zich heeft, zodat die hem/haar kunnen helpen bij het oplossen van problemen waar hij/zij tegenaan loopt. Vanuit ontspanning en een gevoel van grip op eigen situatie zal hij of zij zelfvertrouwen en eigenwaarde ontwikkelen.  Waarmee hij/zij uiteindelijk meer zelfstandig en met kracht van binnenuit het levenspad kan vervolgen.

Mijn doel als trainer voor denkvaardigheden is om kinderen en jongeren met problemen op het gebied van leren en informatie verwerken te helpen hun cognitieve vaardigheden in te zetten om verder te komen in hun ontwikkeling.

Ik werk vanuit Praktijk Parachute samen met: